Vyhlášena nová dotační výzva „Podpora odborného vzdělávání POVEZ II.“ Až 3 miliardy Kč čekají na české podnikatele!

29/03/16

Praha, 29. března 2016 - Jste připraveni na nové tržní výzvy? Začněte s rozvojem svých zaměstnanců, pomůže nový projekt – Podpora odborného vzdělávání POVEZ II. Pro úspěšné a pevné postavení firmy na trhu je nezbytný rozvoj zaměstnanců. Z tohoto důvodu uzavřela Bureau Veritas partnerství s přední českou vzdělávací společností AQE advisors, která zajišťuje komplexní služby ve vzdělávání a dalším rozvoji zaměstnanců.

Nedostatečná kvalifikace stávajících i nových zaměstnanců vyžaduje časově i finančně nákladné přeškolování a rekvalifikace. Tuto překážku pomůže odstranit nový projekt Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II (POVEZ II), který umožní podnikům získat finanční příspěvky na vzdělávání či rekvalifikaci svých zaměstnanců. Zaměstnavateli bude hrazen skrze Úřad práce příspěvek na vzdělávání i refundace osobních nákladů a to ve dvou režimech:

1. De minimis (do 200 tis. EUR čerpaných během 3 let): 85% nákladů na vzdělávací aktivity a 100% osobních nákladů účastníků školení;

2. Bloková výjimka: až 70 % nákladů na vzdělávací aktivity i osobní náklady.

Společnost Bureau Veritas uzavřela partnerství s přední českou vzdělávací společností AQE advisors, a.s. Tímto rozhodnutím podpoří své zákazníky a umožní jim rozvíjet vzdělávání a tím i schopnost svých zaměstnanců reagovat na nové požadavky trhu. „Pro žadatele jsme tak schopni zajistit celý vzdělávací projekt na klíč a zbavit tak klienty náročné administrativy,“ uvádí generální ředitel Bureau Veritas Ing. Jakub Kejval.

„POVEZ II nabízí jedinečnou možnost podpořit rozvoj stávajících i potenciálních zaměstnanců ať už v oblasti obecného nebo specifického vzdělávání. Navíc POVEZ II podporuje všechny typy podniků i podnikatelů  - OSVČ,“ upřesňuje Ing. Jan Obrovský, statutární ředitel AQE advisors.

Více informací o projektu POVEZ II naleznete na http://www.povez2.info/

www.aqe.cz
www.bureauveritas.cz

O společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Certifikační a inspekční společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. je součástí mezinárodní skupiny Bureau Veritas, která je lídrem celosvětového certifikačního trhu a poskytuje komplexní služby v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostředí a společenské odpovědnosti. Důvěryhodnost společnosti podtrhuje tradice a dlouholetá zkušenost sahající až do roku 1828. Celosvětově působí společnost Bureau Veritas ve 140 zemích, kde má síť 930 kanceláří a 330 laboratoří. Přes 66 tisíc zaměstnanců Bureau Veritas poskytuje služby více než 400 tisícům klientů. Na území České republiky je Bureau Veritas zastoupena již více než 100 let a zaměstnává více jak 100 profesionálů. Mezi hlavní služby, které v České republice poskytuje, patří: certifikace systému managementu a výrobková certifikace, technické inspekce v průmyslu, periodické kontrolní služby provozovaných zařízení včetně outsourcingu BOZP (PO) a životního prostředí, kontrolní činnosti ve stavebnictví, služby v oblasti lodního průmyslu, kontrolní služby pro finanční sektor, inspekce zemědělských komodit, školení a vzdělávání. Služby nejsou zaměřeny na vybraná odvětví nebo tržní segmenty, ale jsou poskytovány napříč odvětvími, bez ohledu na rozsah či charakter. Pro specifické případy jsou využíváni zahraniční auditoři, inspektoři a další experti.

BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.
Miroslava Jůnová
Marketing Manager
miroslava.junova@cz.bureauveritas.com

O společnosti AQE advisors, a.s.

Jsme přední česká vzdělávací společnost poskytující služby subjektům soukromého i veřejného sektoru. Kombinujeme přístup individuální pozornosti malé společnosti s uplatněním metodik a nástrojů velkých mezinárodních poradenských společností v řadě odvětví. Naše komunita poradců přináší zkušenost, iniciativu a kreativitu k řešení problémů klientů napříč odvětvími s výsledky, které převyšují očekávání.

Mezi naše hlavní činnosti patří zejména:
   - vzdělávání,
   - řízení lidských zdrojů,
   - strategické řízení a plánování,
   - organizační optimalizace a řízení výkonnosti,
   - procesní modelování a optimalizace,
   - ekonomické poradenství a finanční plánování

Na trhu působíme již od roku 1991. Díky naší dlouhé historii jsme schopni našim zákazníků zajistit kontinuitu, zkušenosti a tým specializovaných expertů. Unikátní znalostní databanka, kterou disponujeme, nám umožňuje v každé činnosti nabízet významnou přidanou hodnotu. Služby naší společnosti využilo od našeho založení již více jak tisíc zákazníků ze soukromé i veřejné sféry. Zkušenosti a postupy expertů společnosti jsou pravidelně publikovány v odborném tisku, prezentovány na celé řadě tematických konferencí a seminářů, a jsou pokládány jako odborný standard pro celou řadu postupů. Spolupracujeme s řadou poradenských agentur z členských států Evropské unie. Průběžně s nimi sdílíme know-how a snažíme se nabízet řešení, která již byla úspěšně aplikována na území Evropské unie.

AQE advisors, a.s.

• Zastoupení ve světě
  • STŘEDNÍ VÝCHOD
  • JIHOVÝCHODNÍ ASIE