HACCP – HAZARD ANALYSIS AND CRITICAL CONTROL POINTS
HACCP – (Hazard Analysis and Critical Control Points) Systém analýzy nebezpečí a stanovení kritických kontrolních bodů Certifikace systému HACCP.
Vytvoření a zavedení systému HACCP je vyžadováno povinně u všech provozovatelů potravinářských podniků na základě článku 5, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin. Tento systém je určen pro všechny potravinářské podniky zajišťující výrobu, zpracování a distribuci potravin a také pro podniky, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují (zemědělství, výroba obalů, apod.).
Certifikace systému HACCP je prokazatelným potvrzením funkčnosti a efektivity zavedeného systému HACCP. Certifikace systému HACCP se provádí dle Věstníku 2/2010Ministerstva zemědělství.
KLÍČOVÉ BENEFITY:
-
ZJISTĚTE A ZMÍRNĚTE NEBEZPEČÍ BEZPEČNOSTI POTRAVIN
rozvíjením myšlení založeného na riziku v celé vaší organizaci
-
SNÍŽTE ČASY A PŘEDCHÁZEJTE PŘIPOMÍNÁNÍ
prostřednictvím zavádění osvědčených postupů v oblasti bezpečnosti potravin
-
SPLŇTE SVÉ ZVLÁŠTNÍ POTŘEBY
přizpůsobením HACCP vašim konkrétním požadavkům
-
ZVYŠTE DŮVĚRU SPOTŘEBITELE
s celosvětovým uznáním bezpečnosti vašich produktů, procesů a služeb