Certifikace Folly.cz - Bureau Veritas

„Certifikaci nevnímám jako výhodu pro nás, ale především pro naše zákazníky.“ – BIO certifikace očima Ladislava Krempy, zakladatele udržitelného e-shopu Folly.cz

14 Bře. 2023

Společnost bizart3 s.r.o. si v  roce 2017 vybrala BUREAU VERITAS jako partnera pro rozvoj aktivit v  oblasti BIO produktů a nám je ctí, že ji dodnes můžeme pomáhat v  budování důvěry u zákazníků a doprovázet na cestě k  udržitelnějšímu podnikání.

Jelikož jde o naši pátou kontrolu, zeptali jsme se na pět otázek, které Vám očima zakladatele společnosti a udržitelného e-shopu Folly přiblíží naši spolupráci a přínos BIO certifikace.

1. Co Vás vedlo k  přemýšlení nad získáním bio certifikace?

„Byla to nutnost vzhledem k  tomu, že jsme chtěli prodávat bio potraviny. Jejich zařazení do sortimentu si přáli naši zákazníci, neboť chtěli udržitelnou kosmetiku, drogerii a potraviny nakupovat na jednom místě„

2. Měli jste zpočátku obavy ve vztahu k poskytovatelům této certifikace?

„Ano, měli jsme obavy z přemíry administrativy, která bude s certifikací spojená, a která nebude mít z našeho pohledu racionální využití. To se nepotvrdilo. Informace poskytované v rámci procesu certifikace považuji za rozumné a využitelné.“

3. Co a proč bylo největší výzvou pro Vaši společnost v rámci procesu získání bio certifikace, a co naopak největším úspěchem?

„Certifikace kladla důraz na reorganizaci skladu a nastavení nových procesů evidence, skladování a manipulace se zbožím. Jakmile ale procesy a zásady nastavíte, už je stačí jen dodržovat, neboť se požadavky na ně nemění každý rok.

Za úspěch, a zde bych chtěl poděkovat našim zaměstnancům, považuji, že každý rok procházíme certifikací bez připomínek.“

4. Co nejcennějšího Vám přináší certifikace a proč?

„Já certifikaci nevnímám jako výhodu pro nás, ale především pro naše zákazníky. Mají jistotu, že u nás nakoupené potraviny jsou opravdu bio, a že prochází přísně kontrolovaným procesem od pěstování, zpracování, skladování až po prodej. Uklidnilo mě to tedy spíše jako spotřebitele, že vím, že podobná certifikace existuje a její udělování není v žádném případě formální.“

5. Jaké výsledky jste zaznamenali díky naší spolupráci, proč jste upřednostnili Bureau Veritas před jinou společností a čeho si nejvíce vážíte na této spolupráci?

„Bureau Veritas jsme si vybrali na základě referencí našich dodavatelů potravin, které říkaly, že je to spolehlivá společnost, která nás dokáže celým procesem na začátku plynule provést a vše nám vysvětlí.

To se 100 % potvrdilo. Zástupci Bureau Veritas totiž dokážou vnímat nejen svůj pohled jako certifikační autority, ale zároveň i perspektivu druhé strany – výrobce nebo prodejce bio potravin. Libí se mi i to, že u každého požadavku nám vysvětlí souvislosti, což považuji za klíčové pro to, abychom věřili, že tato certifikace opravdu slouží zákazníkovi a není jen státní / evropskou administrativou.“ – uzavírá Ladislav Krempa, zakladatel udržitelného e-shopu Folly.cz