Rozhovor Jakub Urban

Rozhovor s Jakubem Urbanem

training manažerem v Bureau Veritas

2 Dub. 2024

Rozhovor s Jakubem Urbanem, odpovědným za kurzy a tréninky ve společnosti Bureau Veritas, přináší exkluzivní pohled na rozsáhlou nabídku školení, která firma poskytuje. Jakub vysvětluje klíčové aspekty a přínosy jednotlivých kurzů, které jsou zaměřeny na interní audity a normy ISO, stejně jako na specializovaná školení v oblastech jako je bezpečnost práce a potravinářský průmysl.

Redaktor: Dobrý den, Jakube. Vaše společnost nabízí širokou škálu kurzů a tréninků. Můžete nám přiblížit, jaké jsou ty nejpopulárnější?

Jakub Urban: Mimo klasických generických standardů (ISO 9001, ISO 45001 a ISO 14001) jsou v současné době populární kurzy zabývající se kybernetickou bezpečností (ISO 27001, TISAX) a udržitelností (Rainforest, RSPO, školení EU směrnice CSRD). Zvyšující se zájem je také o kurz zaměřený na  požadavky normy ISO 19443 (potřebný pro firmy působící v jaderné energetice), který plánujeme vypsat na druhé čtvrtletí letošního roku.

Redaktor: Jaké přínosy mají tyto kurzy pro účastníky?

Jakub Urban: Kurzy poskytují komplexní přehled o daných normách a jejich požadavcích. Účastníci získají povědomí o daných standardech a normách, které budou moci uplatnit ke zlepšení interních procesů a zvýšení konkurenceschopnosti.

Redaktor: Jaké jsou novinky ve vaší nabídce?

Jakub Urban: Novinkou v našem katalogu je školení EU směrnice CSRD. Lektorkou tohoto kurzu je expertka v oblasti udržitelnosti a ESG Mgr. Veronika Doubnerová. Kurz není pouze teoretickým výkladem směrnice, ale zaměřuje se i na představení praktických ukázek  konkrétních ESG reportingů a účastníci budou po absolvování kurzu vědět, jak report pro svoji společnost připravit.

Redaktor: V portfoliu školení jsou také tréninky pro potravinářský a strojírenský průmysl. Jaké kurzy byste v tomto odvětví vyzdvihl?

Jakub Urban: V oblasti strojírenství je velmi populární kurz na normu AS9100, který vede pan Ing. Václav Honejsek, CSc. Naopak v potravinářském průmyslu jsou vysoce hodnoceny kurzy na normu IFS, jež vede paní Ing. Martina Jurčová. Tyto kurzy jsou součástí školení, která se zaměřují na specifické potřeby a standardy obou odvětví.

Redaktor: Jakým způsobem se přizpůsobujete různorodým potřebám klientů?

Jakub Urban: Naše kurzy jsou navrženy tak, aby vyhovovaly různým úrovním znalostí a zkušeností. Pracujeme také na tom, abychom poskytli možnost individuálního přístupu a konzultací pro specifické potřeby firem. Jsme připraveni vymyslet řešení na míru nejlépe vyhovující vašim potřebám a potřebám vaší společnosti.

Redaktor: Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů ve vaší další práci.

Případně se přímo obraťte na Jakuba Urbana

jakub.urban@bureauveritas.com