UHLÍKOVÁ STOPA: JAK SE VYHNOUT GREENWASHINGU A NEZTRATIT DOBROU POVĚST?

UHLÍKOVÁ STOPA:

JAK SE VYHNOUT GREENWASHINGU A NEZTRATIT DOBROU POVĚST?

14 Dub. 2022

Už jste slyšeli o pojmu „greenwashing“? Jedná se o formu dezinformace, která je šířena za účelem klamání spotřebitele o environmentálně pozitivním dopadu společnosti, produktu nebo služby.

Problém společností, které se greenwashingu dopouštějí, nastává ve chvíli, kdy jsou po nich požadovány auditovatelné záznamy k prokázání jejich tvrzení o environmentálním závazku a snižování uhlíkové stopy. Pokud je nedokážou doložit, riskují přinejmenším ztrátu image a důvěry u jejich partnerů i zákazníků.

Je zásadní si uvědomit, že greenwashing je právně postihnutelný a existují postupy usilující o jeho eliminaci, jako například výklad směrnice EP 2005/29/ES o nekalých obchodních praktikách vůči spotřebitelům (z prosince 2021), taxonomie udržitelných činností či směrnice o Due Diligence podniků v oblasti udržitelnosti (nový návrh).

Pokud se chcete vyhnout greenwashingu, ztrátě image Vaší značky a ukázat, že děláte maximum pro snížení Vaší uhlíkové stopy a negativního dopadu na životní prostředí, měli byste si zvolit spolehlivého partnera, jako je například BUREAU VERITAS, který Vám pomůže uhlíkovou stopu vypočítat či prokázat, že jsou Vaše environmentální tvrzení a údaje o snižování uhlíkové stopy přesné, nezkreslené a nezávisle ověřené.

Jsme držiteli akreditace pro normu ISO 14064-1, podle které dokážeme přesně spočítat Vaši uhlíkovou stopu a rádi Vám pomůžeme také s ověřením již existujících výpočtů či provedením Due Diligence.

VAŠI UHLÍKOVOU STOPU SPOČÍTÁME V 6 FÁZÍCH:

Fáze projektu měření uhlíkové stopy společnosti od Bureau Veritas

POKUD SE O UHLÍKOVÉ STOPĚ CHCETE DOZVĚDĚT VÍCE, POSLECHNĚTE SI NÁŠ BV TALKS PODCAST: